Over het Basilicafonds

De basiliek van Sint Servaas en de basiliek van de Onze Lieve Vrouw presenteren, samen met het Elisabeth Strouven Fonds, het Basilicafonds Maastricht.

Het Basilicafonds doet een beroep op particulieren en bedrijven om een bijdrage te leveren aan het behoud van de basilieken. Draagt u deze historische gebouwen een warm hart toe en wilt u een bijdrage leveren aan het onderhoud van een van de gebouwen, dan is uw gift meer dan welkom.

U kunt zelf kiezen welk kerkgebouw u wilt ondersteunen met uw bijdrage. Schenken kan op meerdere manieren. U kunt dat uiteraard doen in de vorm van een eenmalige gift. Maar dat kan ook in de vorm van een legaat, een periodieke donatie of een schenking voor het leven. Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot het ondersteunen van het Basilicafonds? Kijk op op de website van uw keuze (zie onder) en draag alstublieft bij aan de toekomst van de basilieken in Maastricht.

Het Elisabeth Strouven Fonds beheert en belegt het fonds namens het Basilicafonds. De besturen van de basilieken bepalen zelf hoe zij elk hun deel van het fonds inzetten. Dat is altijd ten behoeve van grote en kleine onderhoudsprojecten die erop gericht zijn deze monumenten voor het nageslacht in stand te houden.

elisabeth-strouven-abstraat-4

Meer over het Elisabeth Strouven Fonds

Het Elisabeth Strouven Fonds verleent hulp en bijstand en draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken.  Het fonds beheert en belegt haar vermogen om deze doelen te ondersteunen. Dat doet zij ook met het Basilicafonds Maastricht namens beide basilieken. Het Elisabeth Strouven Fonds beschikt over de ANBI status, waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. Meer hierover leest u in onderstaande websites.

naar elisabethstrouvenfonds.nl

Kies de site van het monument dat u wilt steunen: